Bezoek ook onze landelijke website 50|50 Nederland
Workcenter Groningen

Workcenter Groningen

Het 50|50 Workcenter Groningen is een uniek leer-werkbedrijf met een grote maatschappelijke betekenis. 50|50 is onderdeel van het Leger des Heils en is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten doen door het bieden van werk op maat. Wij geloven dat Werken Werkt. Meedoen in de samenleving, en in het bijzonder in het arbeidsproces, bevordert de zelfredzaamheid van mensen. De werkbegeleiders en re-integratiecoaches zijn gericht op arbeid met het oog op herstel. Ons doel is, om waar mogelijk, deelnemers weer terug te laten keren in het arbeidsproces.

Meer informatie over wat wij doen Neem contact met ons op

Achtergrond

Het Workcenter Groningen is onderdeel van het Leger des Heils Noord, één van de twaalf werkeenheden van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Het Leger des Heils is er voor mensen die kampen met complexe problemen op meerdere gebieden in hun leven. Het Leger des Heils gelooft dat een combinatie van persoonlijke betrokkenheid bij het leven van kwetsbare mensen en professionele hulpverlening een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een samenleving waarin alle mensen tot hun recht komen. Onze aanpak is gericht op herstel van het gewone leven.

In Groningen zijn we gevestigd in een bedrijfspand in Ulgersmaborg. We verzorgen in Groningen inpakwerk, assemblage, afkortwerk van metalen en we maken veel hoogwaardige houtproducten voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast werken we in opdracht van een woningstichting waarvoor we woningen strippen bij mutaties van bewoners. In Winschoten (Oost Groningen) werken we dagelijks in een fabriek met 5 a 6 deelnemers aan diverse houtproducten. Deelnemers maken daar kennis met vele soorten houtmachines. In stad Groningen is er een naaiatelier waar van oude jeans stoffen tassen en schorten worden genaaid. Al het werk wat we doen is in opdracht van derden. Werkzaamheden in groen en schoonmaak (Green en Clean) kunnen we ook organiseren.