Anna

Anna is geboren en getogen in Hongarije maar ze spreekt inmiddels een behoorlijk woordje Nederlands. Tijdens het gesprek blijkt Anna een krachtige en trotse vrouw. Als er foto’s gemaakt moeten worden wil ze precies weten welke er wordt uitgekozen als illustratie bij haar verhaal en ook over het verhaal zelf wil ze zeggenschap.

Over haar verleden wil ze niet veel kwijt. Wel dat het een verleden is dat ze het liefst zo snel mogelijk achter zich wil laten. “Ik heb er veel van geleerd en ben er sterker door geworden zodat ik nu verder kan met mijn leven. Het Leger des Heils helpt mij daarbij en daar ben ik ze dankbaar voor.”

"Ik ben er klaar voor om verder te gaan"

Anna werkte een tijdlang voor 50|50 Wood maar heeft inmiddels de overstap gemaakt naar de kledingwinkel in Zwolle. “Wij verkopen trouwens niet alleen kleding maar ook leuke cadeautjes die we zelf maken. Kleine dingen zoals servetringen en andere dingen. Echt handwerk met liefde en aandacht gemaakt” Anna geniet van het contact met de mensen die in de winkel komen. “Dat vind ik, om maar een Nederlands woord te gebruiken, gezellig. Ik ben een mensenmens.” Over de toekomst praat ze vol vertrouwen. “Ik ben er klaar voor om verder te gaan en dat gaat lukken.”